Reteta sapun natural cu avocado

Untul si uleiul de avocado sunt recunoscute ca fiind bogate in lecitina, potasiu si clorofila. Au factor de protectie solara natural si contin vitaminele A, B, E si G.

Cu ajutorul retetei de mai jos veti obtine un sapun natural hidratant, uleiurile esentiale alese fiind indicate tenului si pielii mature. De asemenea, veti observa ca in aceasta reteta am inlocuit apa distilata cu apa de trandafiri, pentru a potenta efectele anti-imbatranire si anti-riduri ale ingredientelor din compozitie.

– 415 ml. unt avocado topit
– 215 ml. unt cocos natural
– 215 ml. ulei masline pomace
– 255 ml. apa trandafiri
– 116 g. hidroxid de sodiu
– 20 picaturi ulei esential geranium
– 10 picaturi ulei esential litsea cubeba

Nu uitati sa cititi informatiile legate de procesul de fabricare al sapunului natural:

Primii pasi
Instructiuni de siguranta
Cum se fabrica sapunul natural?

Pe curand!

14 thoughts on “Reteta sapun natural cu avocado

  1. Lili says:

    Buna ziua! As vrea sa respect reteta nr 19 si sa adaug spirulina. Persista mirosul cu 30 picaturi, ori trebuie sa pun peste 30 ml pentru a persista?Mulțumesc frumos!

    • Silvia Buzori says:

      Cantitatea de ulei esențial trebuie să fie între 1 și 3% din totalul uleiurilor și unturilor. Din calcule, reiese că 30 ml este o cantitate prea mare.

  2. valeria says:

    Buna ziua, Pentru aceasta reteta de sapun cu avocado, ca sa ne iasa 10 bucati de 100gr cum spuneti ce forma folosim ca dimensiuni

    • Sapun Natural says:

      În această rețetă, untul de cocos este trecut în ml., cu toate că este unt. Luați untul, îl topiți și adăugați 215 ml. Probabil aveți nevoie de aproximativ 250 g. pentru a obține 215 ml., dar trebuie cântărit, fiindcă depinde de consistența untului.

    • Sapun Natural says:

      Nu, retetele trebuie respectate intocmai. Orice inlocuire sau taiere din lista, inseamna ca o noua reteta este creata, ca atare trebuie refacute toate calculele.

  3. andreea says:

    Buna ziua,

    Am si eu 2 intrebari:ulei pomace are acelasi indice SAP ca uleiul extravirgin?La ce temperatura trebuie sa lasam sapunurile sa se usuce?Le pot lasa pe un hol in casa unde nu am geam?

    multumesc!

    • Sapun Natural says:

      Da, uleiul de masline pomace are aceeasi SAP value ca si cel extravirgin.

      Temperatura de uscare optima trebuie sa se incadreze in intervalul 15-25 grade Celsius. Dar spatiul trebuie sa fie extrem de bine ventilat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.