Reteta sapun natural cu ulei de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci are un continut ridicat de vitamine si minerale, fiind indicat bebelusilor, femeilor insarcinate, intregii familii. Este emolient si hidratant.

Reteta de mai jos este interesanta, deoarece va propunem un sapun natural 2×2. Adica?
Avem un sapun natural care poate fi folosit si ca sampon solid, in doua variante: varianta fara uleiuri esentiale, pentru a crea un sapun natural pentru bebelusi si copii si varianta cu uleiuri esentiale, pentru a crea un sapun cu miros proaspat, puternic.

– 910 ml. ulei masline
– 910 g. ulei de cocos natural
– 680 ml. ulei ricin
– 680 g. unt palmier
– 450 ml. ulei migdale dulci
– 45-50 ml. uleiuri esentiale (cedru, eucalipt) – optional, pentru varianta a doua
– 512 g. hidroxid de sodiu
– 1.200 ml. apa distilata

Pentru informatii legate de producerea sapunului natural, va rog accesati pagina “Informatii importante legate de producerea sapunului natural“. Alte retete de sapun natural, precum si metode de fabricare, puteti gasi aici.

27 thoughts on “Reteta sapun natural cu ulei de migdale dulci

  1. Simona says:

    Buna seara,

    As dori sa știu cu ce poate fi inlocuit uleiul sau untul de palmier din retetele dvs?

    Multumesc frumos,

    • Silvia Chindea says:

      Bună seara,

      Din păcate, rețeta aceasta este creată cu unt de palmier. Orice schimbare pe care ați face-o, rezultă o nouă rețetă și trebuie să calculați din nou.

      De principiu, îl puteți înlocui cu shea sau cacao.

      Succes!

  2. Vasiliev Adina Vasilica says:

    Am făcut rețeta după cea făcută de dum.nu mai că am împărțit rețeta la 4 să fie mai puțin,au trecut 48 ore și nu s-a întărit, în bucătărie a fost cam rece 15 grade,si am învelit numai cu prosop,a doua zi l-am băgat în sufragerie unde e temperatura de 22 grade,si nimic, unde am gresit?

    • Sapun Natural says:

      Nu avem suficiente date să vă putem oferi un răspuns pertinent, ne pare rău. La 15 grade este bine, la 22 la fel. Deci nu pare să fie de la temperatura ambientală. Cu siguranță ați greșit în altă parte. Vă invităm să participați la cursurile noastre, pentru a deprinde arta fabricării săpunului natural.

  3. Eliza says:

    Buna ziua,
    Daca doresc sa injumatatesc cantitatea de sapun rezultat care sunt gramajele?
    Impart toate cantitatile la 2, in mod egal?

    Multumesc mult!

    • Sapun Natural says:

      Bună ziua,

      Da, pentru o cantitate de pastă de săpun la jumătate, trebuie să înjumătățiți cantitățile.

      Cu drag!

    • Sapun Natural says:

      Bună seara,

      Pentru hidroxid de sodiu trebuie să căutați magazinele metalo-chimice sau echivalentul modern al acestora. Apa distilată se poate găsi la orice benzinărie sau magazin de bricolaj. Pentru materii prime de bază (uleiuri și unturi vegetale, uleiuri esențiale), vă recomandăm magazinul nostru. Plasați cursorul mouse-ului deasupra cuvântului “Magazin” și se vor deschide 8 categorii de produse.

      Succes!

  4. mihaela says:

    sapunurile mele sunt ok,sunt fff multumita de tezultat.iar referitor la intrebarea: cum se masoara lichidele in grame….ex: ulei de masline, ricin, migdale etc.pe acestea nu stiu sa le transform in grame.ceea ce mi-ati explicat dvs.stiam.multumesc frumos pt.feedback

  5. mihaela says:

    am facut reteta de sapun pt.incepatori recomandata de dvs.si cred ca mi-a iesit , diseara il scot din forme individuale(trandafiri si stelute) n-am vrut sa il pun in forma clasica sa vad cum mi se rupe la taiat din nou:)) am verificat unul k nu mai aveam rabdare si este ok.multe de multumiri…si mai multe maine knd il scot pe tot din forme.
    si mai am o intrebare pe care imi este un pic rusine sa v-o adresez: cum se calculeaza uleiurile in grame?

    • Sapun Natural says:

      Felicitari! 🙂

      Cu perseverenta se obtin lucruri marete! 🙂

      Nu trebuie sa va fie rusine sa intrebati absolut nimic. Numai asa putem ajunge sa intelegem un domeniu nou, poate uneori punand intrebari mai ciudate. Dar aceasta este, intr-adevar, o intrebare mai ciudata. De obicei se face invers. Adica un unt este fie trecut in grame, fie in ml. Exemplu concret: intr-o reteta se specifica 580 grame de unt palmier. Untul este solid si se cantareste pe cantar. Dar daca o reteta specifica 580 ml. de unt de palmier, atunci se pun la topit aproximativ 500 g. de unt palmier si apoi se masoara cu masuratoarea gradata din sticla, 580 ml. de unt de palmier topit.

      Ce trebuie retinut este ca retetele trebuie urmate intocmai. Daca scrie ml., atunci se pun ml., daca scrie g., atunci se pun grame.

      Succes si asteptam fotografii cu sapunul iesit din forme pe adresa office@sapunnatural.ro!

  6. mihaela says:

    am folosit metoda la rece,ingrediente bio comandate dupa site, temp. nu stiu exact dar undeva la 23-24grade(l-am facut in bucatarie:))retetele le-am luat dupa internet:
    150 gr.soda caustica
    140 ml.ceai de menta
    450 ml.ulei de palmier
    340 ml.ulei de masline
    170 ml.ulei de cocos
    30 gr.unt de shea pe care l-am topit
    2 lingurite de sare de mare si 2 de zaharpe care le-am adaugat la sfarsit, la ” trace” ca si ulei esential de menta- 10 ml. acesta a iesit tare ca piatra temp.la cere am amestecat lesia si uliurile a fost 38 grade.iar la al doilea le-am amestecat lesie+ uleiuri la 40 grade.nu mai scriu reteta celui de al doilea.a fost alta.multumesc pt.raspuns.o seara buna.

    • Sapun Natural says:

      Nu regasim comanda ta pe site-ul nostru, deci probabil ai achizitionat materiile prime din alta parte. Este extrem de importanta calitatea ingredientelor atunci cand te decizi sa realizezi cosmetice. Pe ceea ce vindem noi pe site, materii aparute in magazin la sugestia clientilor nostri, ne putem baza si putem garanta calitatea acestora.

      23-24 este un pic cam prea mult, ideal ar fi sa fie putin mai scazuta temperatura, undeva pe la 20-22, dar nu este o diferenta mare, nu de aici este problema.

      Daca reteta nu este luata de pe site-ul nostru, atunci nu putem garanta ca este o reteta buna. Iti sugeram sa folosesti reteta de incepatori de la noi, explicata in dreptul metodei “la rece”, adica aici http://www.sapunnatural.ro/2011/05/reteta-sapun-natural/.

      Uleiurile si apa+hidroxid trebuie sa fie intre 33 si 43 grade. Deci aici este ok.

      Sarea de mare, zaharul, uleiul esential de menta – se adauga la trace, deci si aici este ok.

      In lumina acestor evenimente descrise, cred ca iti pot spune cu certitudine ca ai doua probleme: 1. reteta si 2. materiile prime.

      Succes!

  7. mihaela says:

    buna seara tuturor am facut si eu 2 transe de sapun esuate :(( si sunt plina de nelamuriri. prima a iesit tare ca piatra si s-a sfaramat in mii de bucati nu am avut cum sa il tai iar a doua aparent ok.nu tare ca prima dar mi s-a rupt in doua fiecare bucata taiata.nu stiu unde sau ce am gresit:(( astept cu interes o parere…

    • Sapun Natural says:

      Buna, ne pare rau ca nu ti-au iesit!

      Pentru a iti oferi un raspuns cat de cat apropiat de adevar, avem nevoie de mai multe date. Dar nici atunci nu suntem siguri ca iti putem oferi un raspuns corect, fiindca sunt foarte multe variabile. Ce retete ai folosit, ce ingrediente (de unde le-ai procurat?), ce ustensile si materiale, ce temperatura era in atelier, ce tehnica ai folosit?

      Daca tot nu te descurci, te invitam sa te inscrii la cursul nostru de productie, singurul complet si complex din tara. Pentru Bucuresti, pretul pentru un curs de grup este de 800 lei de persoana. Daca ai nevoie de mai multe informatii, te rugam sa ne scrii pe office@sapunnatural.ro sau sa ne suni la 0744.132.796.

      Succes!

  8. adina says:

    Cantitatile sunt fie in g, fie in ml. Imi este foarte greu sa masor spre exemplu, 138 ml de apa distilata, sau 910 ml ulei de masline. Am vazut alte retete pe net cu cantitatile toate in grame. Dvs. Cum procedati? As vrea sa incerc aceasta reteta, dar nu vreau sa gresesc! Multumesc!

    • Sapun Natural says:

      Fiecare reteta este gandita si realizata intr-un anumit fel. Daca scrie grame, cantariti in grame, daca scrie ml., cantariti in ml. Uneori poate fi peste mana pentru cel care produce, dar este alegerea celui care creeaza reteta.

      Succes!

  9. diana_xs@yahoo.com says:

    Buna, am folosit hidroxid de sodiu de concentratie 99,7% . Sapunul s-a intarit destul de repede. Trebuia sa pun mai putin ? Multumesc.

    • Sapun Natural says:

      Buna,

      Din cate am citit, cu hidroxid de puritate mai mica, sapunul se intareste mai repede. Dar nu stim daca trebuie sa pui mai putin, mai mult sau este ok cat ai pus. Nu am lucrat niciodata cu puritate mai mica de 99,8.

  10. Adriana says:

    Buna ziua,

    As dori sa incerc aceasta reteta dar sunt incepatoare si nu doresc sa fac 50 sapunuri. Pot sa impart cantitatea exact la 10 , pentru a obtine o cantitate mica de sapun, respectand proportiile date de dumneavoastra?

    Multumesc 🙂

  11. cosmin says:

    Buna ziua,
    ce cantitate de sapun se obtine din aceste gramaje ? AS vrea mai multe detalii, me intereseaza pentru atelierul meu organic.

    • Sapun Natural says:

      Buna ziua,

      Din aceasta reteta se obtin aproximativ 50 sapunuri naturale, cu gramaj 90-110 g., forma clasica, paralelipipedica. Cu pierderile pe care trebuie sa le luati in calcul (uscare, taiere, sapunuri incomplete etc.), apreciez ca ramaneti cu o cifra neta de 45 sapunuri.

      Este o reteta pentru ateliere care produc multe sapunuri, nu pentru incepatori sau pentru cei care produc sapun natural ca si hobby.

      Daca mai aveti nevoie si de alte informatii, nu ezitati sa ne contactati.

      Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.