Sapun natural special pentru femei insarcinate

O cititoare fidela a site-ului nostru ne-a scris zilele trecute si ne-a rugat sa concepem o reteta pentru un sapun natural indicat in sarcina, dar si dupa nastere.

Dupa cum stiti deja, ingrijirea pielii in timpul celor 9 luni de sarcina este extrem de importanta, iar hidratarea acesteia trebuie sa fie pe primul loc.

Cele mai multe proaspete sau viitoare mamici se decid sa faca o schimbare in stilul de viata, iar inceputul poate fi un sapun natural pentru gravide.

Ca atare, am realizat o reteta de sapun natural pentru voi, prietenele noastre ce asteptati sa deveniti mamici. Inainte de toate, va rugam sa recititi aici post-ul legat de primii pasi, aici instructiunile care va garanteaza siguranta si aici despre metoda la rece de fabricare a sapunului natural.

– 90 g. unt shea bio/organic, neprocesat, brut
– 90 g.unt cacao natural
– 270 g. unt cocos natural
– 100 g. morcovi infuzati timp de minim 2 saptamani in 270 ml. ulei masline
– 90 ml. ulei ricin
– 90 g. unt palmier
– 325 ml. apa distilata
– 123 g. hidroxid de sodiu

In faza de “trace” (urma), puteti adauga urmatoarele adaosuri:

– 15 ml. ulei migdale dulci
– 10 ml. ulei esential lavanda
– 5 ml. ulei esential lamaie
– 1 lingura argila alba

Sapunul natural rezultat in urma acestei retete va avea o consistenta frumoasa, va fi cremos, spumant si catifelat. Se poate folosi in siguranta pentru femei insarcinate sau care au nascut de curand. Daca se elimina uleiurile esentiale din compozitie, atunci poate fi folosit si pentru bebelusi sau femei care nu suporta mirosuri puternice.

18 thoughts on “Sapun natural special pentru femei insarcinate

  1. Alina says:

    Buna ziua, am facut reteta de sapun pentru femei insarcinate de pe sites (este a doua oara cand fac sapun) , doar ca nu am folosit macerat de morcov, am pus doar cantitatea de ulei de masline din reteta. A stat in forma cam 28 de ore, dar cand l-am scos din forma sa il tai mi s-a parut cam gras. Nu am ulei neprocesat pe el sau ceva , doar ca e mai gras . Intrebarea mea este daca este in regula sa fie asa, e reteta facuta pentru a face un sapun mai gras sau trebuia sa il las mai mult in forma?

    • Sapun Natural says:

      Bună ziua,

      Răspunsul vine destul de târziu, dar oricum nici atunci nu vă puteam ajuta cu o informație, deoarece nu știam la ce vă referiți când ați spus că săpunul este cam gras.

      Mulțumim!

  2. Alina says:

    Buna ziua, am facut reteta de sapun pentru femei insarcinate de pe site (este a doua oara cand fac sapun) , doar ca nu am folosit macerat de morcov, am pus doar cantitatea de ulei de masline din reteta. A stat in forma cam 28 de ore, dar cand l-am scos din forma sa il tai mi s-a parut cam gras. Nu am ulei neprocesat pe el sau ceva , doar ca e mai gras . Intrebarea mea este daca este in regula sa fie asa, e reteta facuta pentru a face un sapun mai gras sau trebuia sa il las mai mult in forma?

    • Sapun Natural says:

      Râncezirea înseamnă deteriorarea uleiurilor și grăsimilor din componența săpunului. Există mai multe tipuri de râncezire, printre care râncezirea oxidativă, auto-oxidarea, râncezirea hidrolitică și cea microbiană. Ca și schimbări vizibile, menționăm că săpunurile pot mirosi urât, își pot schimba culoarea sau își pot pierde eficiența.

  3. Andreea says:

    Buna,

    Morcovii proaspeti contin multa apa, care duce la rancezirea uleiului.
    Eu, la macerare, folosesc totul uscat.

  4. nick says:

    Si inca un amanunt, trebuia sa va intreb de la inceput….se urmeaza metoda clasica de macerare, adica morcovii tinuti un ulei de masline – la soare/caldura, sau nu are importanta? Multumesc.

    • Sapun Natural says:

      Nu stiu ce inseamna metoda clasica de macerare. Morcovii se pun in ulei, intr-o sticla inchisa la culoare si se pastreaza intr-un loc uscat, racoros, departe de razele soarelui.

  5. Sapun Natural says:

    Le puteti inlocui cu alte uleiuri esentiale despre care ati aflat ca sunt aprobate in sarcina. Din cate am citit noi, contraindicatiile referitoare la uleiul de ricin si cele doua uleiuri esentiale se refera numai la ingerare, nu si la folosirea lor in sapun natural. Uleiul de ricin se saponifica, iar concentratia de uleiuri esentiale din aceasta reteta este redusa. Dar, pentru a fi sigura 100%, este mai bine sa alegeti alte uleiuri esentiale.

  6. magda says:

    Buna ziua,
    Din cate stiu eu, atat uleiul de ricin cat si cel de anason/fenicul sunt complet contraindicate in timpul sarcinii, producand contractii uterine/travaliu prematur…Cu ce altceva ar putea fi inlocuite?

  7. kimera says:

    Buna ziua, folosesc doar uleiul de maslinbe in care s-au macerat morcovii sau toata compozitia, cu morcovi cu tot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.