Doua retete de sapunuri naturale exfoliante

Ulei esential GrapefruitTrei ingrediente deosebite din magazin ne-au lansat o provocare: sa concepem doua retete de sapunuri naturale exfoliante.

Inainte de toate, va invitam sa recititi aici post-ul legat de primii pasi, aici instructiunile care va garanteaza siguranta si aici despre metoda la rece de fabricare a sapunului natural. Reteta de uleiuri si unturi bio/organice este aceeasi, doar adaosurile sunt diferite, rezultand astfel doua sapunuri naturale diferite, dar cu efecte complementare.

– 1200 ml. ulei masline
– 480 g. unt cocos natural
– 480 ml. ulei soia
– 480 g. unt palmier
– 780 ml. suc de aloe vera
– 360 g. hidroxid de sodiu

sapunnatural-scortisoara_sliderPentru a obtine un sapun natural pentru gradinari, adica un sapun care curata, exfoliaza, indeparteaza urmele de murdarie, dezinfecteaza si elimina mirosurile neplacute, in faza de “trace” (urma), se adauga urmatoarele adaosuri:

– 15 ml. ulei esential eucalipt
– 15 ml. ulei esential grapefruit
– 7 ml. ulei esential tea tree
– 7 ml. ulei esential scortisoara
– 5 ml. ulei esential portocale
– 4-6 linguri scortisoara pulbere

sapunnatural-lavanda_sliderPentru a obtine un sapun natural pur exfoliant, dar totodata terapeutic, in faza de “trace” (urma), se adauga urmatoarele adaosuri:

– 30 ml. ulei esential lavanda
– 15 ml. ulei esential cedru
– 6-8 linguri sare de mare

22 thoughts on “Doua retete de sapunuri naturale exfoliante

  1. adrian says:

    Salut! Daca ma puteti ajuta cu o informatie si anume : poate fi inlocuit in reteta prezentata, sucul de aloe cu cel de morcov iar o parte din uleiul de soia sa fie inlocuit cu cel de catina? cam 100 ml din 480 (nu mai mult ca e cam scump:))) Ideea e ca as dori sa obtin un sapun cu morcovi si catina adaptand ingredientele la aceasta reteta sau la o alta reteta din cele prezentate de dvs. (metoda la rece) daca sunt potrivite. Multumesc si astept un raspuns. Numai bine !

    • Sapun Natural says:

      Dacă ne permiteți o glumă, vreți același tricou, dar să nu fie polo, vă place albastrul, dar parcă ați vrea cu dungi negre, iar măsura este bună, în schimb vă trebuie XL, nu L. 🙂

      Dacă vreți să obțineți o rețetă cu suc de morcov și ulei de cătină, trebuie să creați o rețetă cu aceste două ingrediente. Nu puteți adapta rețetele noastre. Rareori ingredientele pe care le dorim substituite au aceleași valori SAP cu ingredientele pe care dorim să le folosim.

      În cazul în care vreți să învățați să creați propriile rețete de săpunuri naturale, vă așteptăm la cursul nostru de producție din această lună. Detalii aici http://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/.

      Succes!

  2. Vlasceanu Anca says:

    Buna ziua,de cand tot urmaresc comentariile,retetele si nu am ajuns sa imi fac o idee cam cata apa trb folosita raportata la cea de ulei intr-o reteta? (in cazul in care vrei sa respecti exact pasii din aceste retete,dar vrei sa folosesti alte tipuri de ulei)
    Multumesc anticipat!

    • Sapun Natural says:

      Din pacate, nu va putem ajuta. Despre crearea unei retete vorbim la curs, dar nu este asa de simplu cum pare. Retetele noastre sunt oferite cu titlu gratuit pe site, dar trebuie realizate exact asa cum au fost realizate. Succes!

    • Sapun Natural says:

      Poti adauga ce adaosuri vrei din lista prezentata de catre noi, dar sa cresti cantitatile, pentru a suplimenta lipsa celor pe care nu le doresti.

      Succes!

  3. Bianca says:

    Buna!
    Sunt eleva si am de facut un proiect la chimie despre sapun si mi-a venit ideea sa fac eu sapun de casa si sa il prezint la scoala(doamna profesoara vrea ceva special).Care este sapunul cu gradul de dificultate cel mai scazut?

  4. Andra says:

    Unde e rubrica ,,cum se face un sapun”(sau cv de genu ce aveti dumneavoastra pe site) .Eu stiam ca de obicei in retetele de sapun se pune soda caustrica!Dumneavoastra l-ati inlocuit cumva cu hidroxid de sodiu???

    • Sapun Natural says:

      Andra, rubrica “cum faci sapun” se gaseste in meniul principal de sus. Este a doua de la stanga la dreapta, langa rubrica “shop”. Ea are 8 subcategorii, unde vei gasi toate informatiile de care ai nevoie.

      La o simpla privire aruncata in dexonline, gasim ca soda caustica = hidroxid de sodiu. Deci noi nu am inlocuit nimic, doar termenii folositi in exprimare.

      SÓDĂ s. f. Carbonat neutru de sodiu (cristalizat), folosit mai ales la spălatul rufelor, vaselor etc. ◊ Sodă calcinată = carbonat de sodiu în stare anhidră. Sodă cristalizată = carbonat de sodiu cristalizat. Sodă caustică = hidroxid de sodiu. – Din germ. Soda.
      Sursa: DEX ’98 (1998)

      SÓDĂ s. (CHIM.) 1. carbonat de sodiu, (înv.) natron. 2. sodă caustică = hidroxid de sodiu, (reg.) natron.
      Sursa: Sinonime (2002)

  5. Tamara says:

    Buna ziua,
    sint pasionata de producerea sapunului, sint in proces de studiere, adica incepator.
    Spuneti-mi va rog, cat este bine si daca se primeste inlocuirea apei cu lapte de capra?
    Ori trebuie de stiut cu care ingridiente se potriveste. Va multumesc anticipat.

    • Sapun Natural says:

      Buna ziua,

      Noi am realizat, realizam si vom realiza numai sapunuri naturale exclusiv vegane, adica numai din ingrediente vegetale.

      Din pacate, nu va putem ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare din experienta proprie, ca atare va sugeram sa cautati alte site-uri care ofera aceasta informatie.

      Dupa cum ati remarcat, pe acest site exista retete de fabricare sapun natural, trucuri, informatii si multe altele – oferite NUMAI din experienta proprie. Adica nu sunt luate din carti sau manuale, sunt lucruri testate si re-testate, zilnic, de mai bine de 3 ani si jumatate, de aceea putem sa fim atat de siguri cand le prezentam.

      Cu lapte de capra nu am lucrat, asa ca nu dorim sa va oferim informatii pe care noi nu le-am probat pana acum.

      Poate gasiti alte retete care va atrag! https://www.sapunnatural.ro/retete-sapun-natural/

      Succes, pe curand!

    • Lora says:

      daca doresti sa inlocuiesti apa cu laptele de capra treguie sa ingheti laptele in prealabil, deoarece in momentul in care adaugi soda se produce o reactie care incalzeste solutia de lapte+soda la o temperatura atat de inalta incat laptele se va arde, de aceea trebuie inghetat in prealabil. gasiti o multime de informatii pe you tube despre aceasta metoda.

      Succes. Lora.

  6. Sapun Natural says:

    Ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsului, de-abia acum am vazut mesajul!

    Daca folositi doar ulei esential de portocale, acesta nu va rezista in timp. Uleiurile de citrice sunt note de parfum inalte si nu se simt dupa ce sapunul a fost realizat.

    Va recomandam sa le asociati cu alte arome, cum sunt cele din reteta de mai sus (rozmarin, anason, menta etc.).

    Succes!

  7. iulia says:

    Aroma uleiului esential de portocale rezista in sapun? Eu am folosit cam 8 ml la 300 de grame de pasta de sapun si a doua zi nu se mai simtea nimic. Cum recomandati sa fie folosit ca sa reziste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.