Seminte de mac

Descriere: originar din Asia Mica, macul este folosit atat in arta culinara, cat si ca o sursa de medicina alternativa. In Europa se foloseste inca din perioada medievala, cand macul era adaugat in paine si produse de patiserie. In arta culinara moderna, semintele de mac se folosesc in salate sau produse coapte (paine, briose). In Orientul Mijlociu si Asia, macul este un ingredient de baza in arta culinara, fie sub forma de seminte, fie sub forma de pasta.

Semintele de mac contin cantitati foarte mari de calciu si fosfor, fiind o sursa importanta de proteine.

La nivelul pielii, unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru alergii asociate cu prurit (mancarimi cauzate de intepaturi de insecte sau iritatii) il constituie o pasta descoperita de triburile africane in timpuri stravechi (vezi reteta mai jos).

Ideal in produsele cosmetice exfoliante, in mod deosebit in sapunuri naturale, exfoliante pentru corp/picioare, batoane de masaj solid. Folosit in arta culinara pentru decorare, in produse de panificatie si patiserie, salate si feluri principale asiatice.

INCI: Papaver Somniferum Seeds

Mod de folosire: se adauga in sapun natural, creme naturale, masaj solid, exfoliante pentru corp, preparate culinare, panificatie, patiserie.

Idei si produse cu seminte de mac:

1. Pasta pentru alergii, prurit, iritatii
– 2-4 linguri de seminte de mac
– sucul unei lamai verzi
Cele doua ingrediente se pun in blender, iar pasta rezultata se intinde pe zona afectata.
2. Reteta sapun natural pentru femei insarcinate

Detalii: macul este un produs 100% vegan si 100% natural, extrem de popular si apreciat.

Observatii: termen valabilitate 2 ani. Produsul trebuie pastrat intr-un loc racoros, uscat, ferit de razele soarelui.

Ambalaj: pachete cu gramaj 100 sau 500 g.

Info comanda:
– produsele sunt pe stoc
– transportul este gratuit pentru comenzi de minim 500 lei

Reduceri suplimentare aplicabile:
– pentru comenzi de minim 1.000 lei – discount 5% (reflectat in cosul de cumparaturi si pe factura)

Sapun Natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.