Uleiuri benefice pentru tenul matur

Toate femeile de peste 30 ani au tenul matur. Si, de cele mai multe ori, cu cat inaintam in varsta, cu atat tenul se usuca, se deshidrateaza si devine lipsit de stralucire.

Pentru a preintampina problemele comune celor peste 30 ani, exista ingrediente pure care pot fi folosite ca atare sau in combinatii. Daca sunt folosite ingrediente de cea mai buna calitate, cu certificare bio, uleiurile revitalizeaza tenul obosit, uscat, matur si hidrateaza in profunzime. Acestea au proprietati incredibile si pentru tenul mixt si gras, dar despre ele vom vorbi intr-un alt post.

Interesant de stiut: uleiurile actioneaza ca adevarate serumuri faciale, penetrand cele 3 straturi ale pielii.

Uleiul bio de argan

Este unul dintre cele mai iubite uleiuri in terapiile pentru toate tipurile de piele si ten. Este considerat un ulei-tratament, actiunile sale fiind rapid vizibile: creste luminozitatea tenului, catifeleaza pielea, reduce ridurile de expresie si nu numai, previne aparitia unora noi. Reface nivelul de colagen si penetreaza tenul in profunzime.

Uleiul din samburi de struguri

Intra extrem de rapid in piele si are proprietati deosebite: protejeaza tenul, intarzie imbatranirea prematura a pielii, previne aparitia ridurilor si regenereaza tenul in profunzime. Reda luminozitatea tenul matur, obosit, uscat.

Uleiul de migdale dulci

Este un excelent demachiant, indepartand cu usurinta machiajul si impuritatile. Intarzie imbatranirea celulelor si echilibreaza umiditatea tenului.

Untul de avocado

Este indicat exclusiv tenului si pielii mature. Hidrateaza si catifeleaza tenul, reduce petele datorate varstei si are o putere extrem de mare de acoperire.

Uleiul de masline extravirgin

Este cel mai bun ulei de masline din punct de vedere calitativ, avand o aciditate de maxim 0,8%. Este presat la rece si are proprietati multiple: contine antioxidanti unici, hidrateaza, regenereaza celulele pielii si inmoaie tesuturile.

Uleiul bio de jojoba

Are proprietati remarcabile datorita structurii sale similare cu cea a sebumului uman. Nu lasa urme grase si nici senzatii neplacute la atingere. Contine importante cantitati de vitamina E si minerale, fiind un excelent ulei antioxidant si antibacterian, ideal pentru serumuri faciale.

Uleiul bio de floarea soarelui

Este ideal pentru tenul matur datorita proprietatilor emoliente si de ingrijire pe care le are. Este absorbit rapid in piele si previne deshidratarea acesteia. Contine mari cantitati de vitamina E, alaturi de lecitina, vitamina A, vitamina D si vitamina K.

Unturile bio

Sunt recomandate in mod deosebit seara si in anotimpurile reci, cu vant puternic. Se folosesc si pe timpul verii, mai ales untul bio de cacao. Cele trei unturi organice cu actiuni remarcabile pentru tenul matur sunt: untul bio de shea, untul bio de cacao si untul de cocos.

Dacă vrei să ținem legătura permanent, te așteptăm și pe paginile noastre de FacebookInstagram sau Pinterest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.