Reteta sapun natural pentru barbierit

Sapun natural solid pentru barbieritIn aceasta dimineata am primit o rugaminte pe e-mail: sa realizam o reteta de sapun natural solid pentru barbierit. O noua provocare, ne-am gandit noi. Un sapun natural care sa faca multa spuma, sa ingrijeasca tenul si sa lase pielea hidratata.

Asa ca ne-am pus pe calcule, idei si astfel am ajuns la o reteta care speram sa va placa:

– 450 ml. ulei masline
– 200 g. unt de cocos natural
– 200 ml. ulei ricin
– 80 g. unt palmier
– 70 ml. ulei de migdale dulci
– 7 linguri argila alba
– 590 ml. apa distilata
– 206 g. hidroxid de sodiu

Pentru informatii legate de producerea sapunului natural, va rog accesati pagina “Informatii importante legate de producerea sapunului natural“. Alte retete de sapun natural, precum si metode de fabricare, puteti gasi aici.

13 thoughts on “Reteta sapun natural pentru barbierit

  1. Adrian says:

    Buna ziua,de ce este soda 206?Cand la un superfat de 5 % si un lichid de 30% mi-au dat 137 hidroxid de sodiu si 300 apa =

    • Silvia Chindea says:

      Bună ziua,

      Nu am menționat nicăieri că această rețetă are un superfat de 5% și un lichid de 30%. Rețetele pe care le-am creat noi sunt și testate în timp. Le puteți lua ca atare sau vă puteți crea propriile rețete.

      Succes!

  2. popescu felicia says:

    Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
    Am facut si eu cateva transe de sapun in mica mea bucatarie. In incercarile mele mi-am dorit sa fac un sapun alb la culoare, dar nu mi-a iesit niciodata. intotdeauna a iesit galbui sau crem. la o transa am pus si caolin (4lingurite cu varf/1 kg de uleiuri), crezand ca va rezulta, in sfarsit, un sapun alb. degeaba. as vrea sa-mi dati un sfat in acest sens, cum pot face un sapun frumos de culoare alba. o zi frumoasa!

    • Sapun Natural says:

      În rețeta noastră, aveți 7 lingurițe de argilă albă, dar nu este adăugată neapărat pentru a obține culoarea albă. Culoarea săpunului depinde de rețetă și de ingrediente, uleiuri vegetale, unturi sau uleiuri esențiale. În săpunurile cu chimicale se adaugă dioxid de titan, la fel cum se adaugă în pastă de dinți, creme sau geluri de duș.

  3. popescu felicia says:

    Buna ziua, am calculat cu indicii de saponificare cantitatea de soda. mie mi-a dat 145.15 gr soda. de ce dvs.spuneti 206 gr soda? va intreb pentru ca sunt la inceput de drum si vreau sa inteleg mai bine tainele fabricarii sapunului handmade.

    • Sapun Natural says:

      Bună dimineața,

      Ne bucurăm că ne-ați descoperit site-ul și vreți să încercați o rețetă pe care am creat-o! 🙂
      Având în vedere că sunteți la început de drum, cel mai bine ar fi să vă concentrați pe partea de producție, să învățați pașii corecți. După ce produceți săpun pentru mai mult de 6 luni, vă sfătuim să intrați în zona de rețete și cum pot fi create unele noi.
      Crearea unei rețete bune necesită studiu aprofundat, practică și teste.
      Dacă vă place această rețetă, o puteți folosi pentru început așa cum este, ulterior puteți să o modificați după dorințe.
      Succes!

  4. Izabela says:

    Bună seara! Am facut sapunul ieri seară, azi l-am tăiat, este foarte fin dar destulde moale. Cat trebuie lasat la uscat? Multumesc!

    • Sapun Natural says:

      Da, argila se adaugă la trace. Vă ies aproximativ 10-12 săpunuri. Se poate folosi ca săpun pentru mâini sau corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.