Doua retete de sapunuri naturale exfoliante

Ulei esential GrapefruitTrei ingrediente deosebite din magazin ne-au lansat o provocare: sa concepem doua retete de sapunuri naturale exfoliante.

Inainte de toate, va invitam sa recititi aici post-ul legat de primii pasi, aici instructiunile care va garanteaza siguranta si aici despre metoda la rece de fabricare a sapunului natural. Reteta de uleiuri si unturi bio/organice este aceeasi, doar adaosurile sunt diferite, rezultand astfel doua sapunuri naturale diferite, dar cu efecte complementare.

– 1200 ml. ulei masline
– 480 g. unt cocos natural
– 480 ml. ulei soia
– 480 g. unt palmier
– 780 ml. suc de aloe vera
– 360 g. hidroxid de sodiu

sapunnatural-scortisoara_sliderPentru a obtine un sapun natural pentru gradinari, adica un sapun care curata, exfoliaza, indeparteaza urmele de murdarie, dezinfecteaza si elimina mirosurile neplacute, in faza de „trace” (urma), se adauga urmatoarele adaosuri:

– 15 ml. ulei esential eucalipt
– 15 ml. ulei esential grapefruit
– 7 ml. ulei esential tea tree
– 7 ml. ulei esential scortisoara
– 5 ml. ulei esential portocale
– 4-6 linguri scortisoara pulbere

sapunnatural-lavanda_sliderPentru a obtine un sapun natural pur exfoliant, dar totodata terapeutic, in faza de „trace” (urma), se adauga urmatoarele adaosuri:

– 30 ml. ulei esential lavanda
– 15 ml. ulei esential cedru
– 6-8 linguri sare de mare

Ulei masline extravirgin bio/organic

Ulei masline extravirgin certificat bio/organic Organic Farmers&Growers

Descriere: originar din bazinul Mediteranean, acest ulei este extrem de cunoscut in toata lumea. La nivel mondial, in anul 2010, s-au produs aproape 3.300.000 tone de ulei de masline, iar consumul Spaniei si Italiei s-a ridicat la 50%. Cu toate acestea, Grecia are cel mai mare consum pe cap de locuitor, 26 litri pe an. De la mancare pana la cosmetica, de la medicamente pana la ulei pentru lampi, uleiul de masline bio/organic este un excelent ingredient.

Uleiul extravirgin are un gust superior si este cel mai bun din punct de vedere calitativ, cu o aciditate de maxim 0,8%. Este presat la rece, adica a fost produs la o temperatura de maxim 25 grade Celsius. Are proprietati multiple si contine antioxidanti unici. Hidrateaza in profunzime, regenereaza celulele pielii si inmoaie tesuturile. Este folosit ca ulei pentru barbierit sau ca ulei pentru epilare.

Se foloseste intr-o varietate larga de produse cosmetice (sapun natural, sampon, creme naturale, strugurele, lumanari de masaj, unturi pentru corp, exfoliante etc.) si intr-o paleta larga de preparate culinare savuroase, de tip mediteranean, asiatic si nu numai.

Continue reading