De ce numai sapunuri naturale vegetale?

Seul si untura (extrase din diverse parti ale animalelor, precum si de la animale moarte) pot bloca sistemul de respirare si hidratare al pielii. Prin contrast, un strat protectiv de sapun vegetal va pastra umiditatea deja obtinuta si va regla evaporarea, dar va permite pielii sa elimine impuritatile si va ajuta la absorbirea unei noi provizii hidratante din exterior.

Seul provine din grasimea solida din jurul genunchilor si spatelui vacilor, oilor si cailor. Untura este grasimea obtinuta din tesutul porcilor. Ele s-au folosit si se folosesc in continuare in producerea sapunului natural, dar rezultatul finit este tare, aspru si cu un miros greu, de grasime animala. Nici macar uleiurile esentiale nu pot atenua puternicul miros de seu sau untura animala.

Avand in vedere ca avem la dispozitie foarte multe tipuri de uleiuri vegetale, cu extrem de multe calitati, care ne ajuta sa producem un sapun natural fin si cremos, noi va incurajam sa le folositi pe acestea. Mai ales ca problema colmatarii este una deosebit de grava si cu efecte pe termen lung. Iar grasimile animale fac exact acest lucru: blocheaza, astupa porii pielii. Seul este o grasime supra-saturata si, spre exemplu, cauzeaza aparitia punctelor negre si eczemelor in cazul persoanelor cu piele sensibila. Mai mult decat atat, seul provine de la animale moarte si sunt foarte multe persoane care au probleme etice.

Un strat protector de sapun natural vegetal impiedica umiditatea proprie pielii sa se evapore prea repede, dar permite totodata sa absoarba si umiditate externa proaspata.

Din pacate, argumentul costuri este destul de puternic pentru anumite persoane, de aceea inca apeleaza la grasimi animale pentru a produce sapunuri naturale. Acestea ar trebui sa fie mult mai ieftine, deoarece si materia prima este mult mai ieftina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.