Ingrijirea tenului mixt si / sau gras

Contrar opiniei generale, tenul mixt sau gras are nevoie de hidratare si de ingrijire exact ca si tenul uscat sau normal.

Are nevoie de uleiuri si de unturi care au proprietati si actiuni benefice, are nevoie de serumuri faciale si creme usor exfoliante, are nevoie de o curatare in profunzime si o hidratare pe masura.

In perioada rece, este ideal sa renuntati la formulele pe baza de apa pentru ten si sa le inlocuiti cu unele pe baza de ingrediente vegetale, fara adaosuri de apa sau derivate.

O crema usor exfolianta, creata special pentru tenul mixt sau gras hidrateaza si ingrijeste la superlativ, lasand tenul curat si fara impuritati. Aceasta ar trebui folosita zilnic.

Nu este de neglijat nici o crema cu factor de protectie solara, fara oxid de zinc, parabeni sau ecrane solare chimice. Aceasta se poate folosi atat pentru ten, cat si pentru zonele adiacente (gat, decolteu) sau maini.

Serumurile faciale penetreaza toate cele trei straturi ale pielii, de aceea sunt indicate in terapiile pentru toate tipurile de ten. Uleiul de argan sau uleiul de migdale dulci sunt recomandate atat pure, cat si in combinatii parfumate.

Uleiul de migdale dulci poate fi folosit ca demachiant, deoarece are o compozitie usoara.

Exfoliantele usoare si blande pot fi folosite pentru curatarea tenului, urmate de o hidratare intensa. Daca nu doriti alegerea unui scrub, atunci un sapun natural poate avea dublu rol: acela de exfoliant si acela de sapun.

Daca vorbim despre sapun natural pentru ten, crema bio sau serum facial, atunci sfatul nostru este sa apelati la un producator. Dar daca vorbim despre masti pentru tenul mixt si / sau gras, atunci va puteti crea chiar voi minunatiile, acasa. Mai jos aveti mai multe retete pentru tenul mixt sau gras, usor si rapid de realizat.

Masca fructata
– 1 lingurita suc de lamaie
– 2 albusuri de ou bio
– 3 lingurite de miere bio
– 1 cana de capsuni
– 4-5 picaturi de ulei esential (de preferat lamaie, portocala, lime) sau o combinatie dintre cele trei uleiuri esentiale.

Masca fructata
– 1 banana
– 1 lingurita suc de portocale
– 1 lingurita suc de lamaie
– 2 lingurite miere bio
– suc de aloe vera bio pana amestecul devine ca o pasta moale

Masca cu argila verde
– 1 cana pudra de neem bio
– 2 linguri argila verde
– 1 lingura ulei de migdale dulci
– 5-6 picaturi ulei esential palmarosa
– suc de aloe vera bio pana amestecul devine ca o pasta moale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.