Prajitura cu caise

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 250 g. unt macadamia, la temperatura camerei
– 200 g. zahar alb / brun
– 4 oua bio
– 630 g. faina bio
– 250 ml. ulei de macadamia bio/organic
– 8-10 caise taiate cubulete
– 2-4 caise taiate felii

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti hartie de copt intr-o forma de 4 cm. inaltime.

Untul de macadamia si zaharul se bat intr-un bol pentru aproximativ 5-10 minute, pana cand se omogenizeaza, rezultand o compozitie cremoasa, de duritate medie.

Primul ou se bate singur, apoi se adauga cate un ou si se continua omogenizarea. Se adauga faina, in ploaie, si se incorporeaza putin cate putin. Se adauga jumatate din prima compozitie (unt de macadamia plus zahar) si se amesteca.

Se adauga in forma jumatate din compozitia rezultata si caisele cubulete, pe deasupra compozitiei de prajitura. Se adauga restul de compozitie. Deasupra se imprastie uniform restul de unt de macadamia + zahar si se orneaza frumos cu caisele taiate felii.

Forma se lasala cuptor pentru 25-30 minute, pentru a se coace prajitura. Se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute, sa se raceasca. Se taie apoi in patrate de cate 5 cm. fiecare.

Credit foto retromummy.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.