Produse cosmetice 100% sigure pentru copii

De-a lungul celor 8 ani de când am creat primul săpun natural, am fost întrebați de multe ori cât de nocive sunt produsele cosmetice pentru bebeluși și copii.

Dacă ar fi să realizăm un top al celor mai nocive ingrediente prezente în produse destinate celor mici, acesta ar arăta astfel:

  1. EDTA – este un conservant cu un grad înalt de toxicitate, produs dintr-o combinație de 3 substanțe, una dintre ele fiind formaldehida (dovedită științific ca fiind cancerigenă). În ultimii ani, la presiunea companiilor care folosesc acest conservant, i s-a redus nivelul de toxicitate de la 10 la 2, ceea ce ridică foarte multe semne de întrebare. Dacă la începutul anilor 2000, acesta era una dintre ele mai toxice substanțe din produsele cosmetice, 15 ani mai târziu a fost aproape scoasă de pe listă.
  2. SLS/SLES – urmând același model ca la EDTA, și pentru SLS/SLES a fost redus în mod suspect gradul de toxicitate, de la 9 la un scor utopic de 2, cu toate că cercetările științifice riguroase menționează date diferite.
  3. Parafina lichidă – este adăugată în cremele pentru bebeluși datorită acțiunilor emoliente, lubrifiante, dar efectul hidratant este de scurtă durată; pielea se usucă rapid, datorită distrugerii barierei uleioase proprii pielii sănătoase.
  4. Lanolina – o cremă cu lanolină folosită zilnic are efecte latente și provoacă forme grave de acnee la adolescență sau maturitate.
  5. Pudra de talc – prestigioasa universitate Harvard a publicat în 2008 un studiu legat de apariția cancerului de col uterin și folosirea pudrei de talc. Harvard a început studiul acum 35 ani, în 1982, iar rezultatele sunt înspăimântătoare: produsele ce conțin pudră de talc sunt cancerigene.

Noi am spus STOP tuturor chimicalelor, convinși fiind că putem realiza cosmetice eficiente și 100% naturale, doar din uleiuri și unturi vegetale, adaosuri de uleiuri esențiale și condimente. Anii trecuți și miile de clienți fericiți ne-au dovedit că se poate!

Dacă vrei să te convingi și tu, te așteptăm să descoperi săpunurile solide și cosmeticele 100% naturale, mai ales că în perioada 28 Mai – 4 Iunie avem reduceri de până la 20% la produsele pentru copii.

Sale!
NOU! -10%
Sale!
-10%
Sale!
NOU! -20%
Sale!
NOU! -20%
Sale!
NOU! -20%
30.00 lei800.00 lei
Fotografii Javi_indy – Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.