Tu cum stai cu emoțiile? Sănătatea emoțională și uleiurile esențiale

Ce uleiuri esențiale să folosești ca să fii mai fericit

Așa cum de sănătatea noastră fizică avem grijă și încercăm să ne hrănim cât mai sănătos, să facem sport și să folosim produse cosmetice naturale, la fel de important este și cum ne îngrijim de emoțiile noastre, astfel încât să avem o sănătate emoțională optimă.

Legătura dintre sănătatea fizică și cea emoțională este una subtilă, dar foarte puternică. Una dintre cele mai cunoscute modalități de abordare a sănătății emoționale este aromaterapia, adică arta și știința utilizării uleiurilor esențiale. Aromaterapia este practicată încă din antichitate și întotdeauna i s-au recunoscut și apreciat efectele preventive și curative.

Utilizarea uleiurilor esențiale se poate dovedi foarte benefică atunci când vine vorba de emoții. Fie că sunt difuzate în încăpere cu ajutorul unui difuzor sau că sunt utilizate topic, odată descoperite, uleiurile esențiale îți pot deveni prieteni de nădejde și nu ne-ar mira dacă vei ajunge să le consideri pe unele dintre ele uleiurile tale favorite.

Sănătatea emoțională și uleiurile esențiale

Stresul, oboseala, anxietatea sau depresia sunt stări cunoscute de tot mai mulți dintre noi. Din fericire, cu ajutorul uleiurilor esențiale, acestea și alte stări pot fi ameliorate sau vindecate.

Iată cum contribuie la sănătatea emoțională uleiurile noastre esențiale!

Uleiul esențial de bergamot este foarte apreciat în lupta cu anxietatea și depresia. Înlătură insomnia și oferă o stare de bună dispoziție, calm și relaxare. Este un ulei esențial cu adevărat prețios pentru că acționează atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional, având proprietăți analgezice, antiseptice și cicatrizante dovedite.

Uleiul esențial de busuioc este foarte cunoscut ca și antibiotic natural, însă proprietățile lui antidepresive nu sunt deloc de neglijat. Durerile de cap cauzate de stres vor fi istorie, iar starea generală va fi îmbunătățită. Acest ulei esențial crește motivația și îmbunătățește performanțele intelectuale.

Uleiul esențial de cedru crește încrederea în sine și combate insomnia. Influențează eliberarea de serotonină, hormonul fericirii, și îmbunătățește memoria. Despre aroma lemnului de cedru se spune că ajută persoanele timide să se elibereze emoțional și oferă claritate în stabilirea limitelor personale.

Uleiul esențial de cimbru combate stresul și anxietatea, relaxează mintea și calmează, combate oboseala și contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare. În antichitate era folosit pentru curaj și claritate mentală.

Uleiul esențial de citronella contribuie la tratarea depresiei și a anxietății, combate tristețea și alte emoții negative, diminuează oboseala psihică și crește activitatea sistemului nervos.

Uleiul esențial de cuișoare oferă mai multă energie, promovează optimismul, încrederea în sine și siguranța. Este asociat cu abundența, susține un sistem imunitar puternic și are o mare capacitate antioxidantă.

Uleiul esențial de geranium este din ce în ce mai apreciat pentru proprietățile lui antidepresive. Conferă echilibru emoțional, iar mirosul care amintește de trandafiri este cu siguranță seducător. Reduce anxietatea, tulburările nervoase, redă optimismul și ridică starea de spirit.

Uleiul esențial de lavandă este considerat regele uleiurilor esențiale atunci când vine vorba despre efectele pe care le are asupra sănătății emoționale. Inspiră calmul și speranța, alungă insomnia și alină durerile de cap, reduce frica și anxietatea, calmează, ajută la redobândirea controlului emoțional și este folosit cu succes în atacurile de panică.

Uleiul esențial de lemongrass este un foarte bun revitalizant și are proprietăți tonice și antidepresive. Îmbunătățește starea de spirit, buna dispoziție și oferă protecție emoțională. Este utilizat în perioadele de tranziție emoțională (despărțire, pierderea cuiva drag). Ridică moralul, calmează și împrospătează.

Uleiul esențial de litsea cubeba induce un somn odihnitor, reduce stresul și anxietatea, dă o stare de bine și promovează calmul. Este excelent în perioadele de epuizare și convalescență, contribuind la îmbunătățirea încrederii în sine și a stării generale pozitive. Se spune despre el că aduce pofta de viață.

Uleiul esențial de portocale este cunoscut pentru proprietățile lui antidepresive. Reduce stresul, contribuie la un somn odihnitor și ajută la a deveni mai tolerant, temperează totodată perfecționismul, aduce buna dispoziție și alinare celor care nu au curaj să ceară ajutor.

Uleiul esențial de salvie calmează și oferă claritate în gândire, reduce anxietatea, înviorează și aduce buna dispoziție. Este un cunoscut antidepresiv și contribuie la echilibrul emoțional.

Uleiul esențial de tămâie este regele uleiurilor esențiale în ceea ce privește caracteristicile pe care le-a dovedit în susținerea sănătății fizice și emoționale. Îndeamnă la introspecție și meditație, relaxează și revitalizează în același timp, înlătură neliniștea și agitația, insomnia și stresul. Este foarte liniștitor și nu întâmplător este folosit în rugăciune.

Uleiul esențial de tea tree întărește întregul organism și susține imunitatea. Combate victimizarea, conferă tărie de caracter, crește încrederea în sine, ridică moralul și aduce rezistență. Este uleiul care ne ajuta să luptăm cu slăbiciunile din toate planurile.

Uleiul esențial de ylang-ylang aduce o stare de acceptare și relaxare emoțională, reduce stresul și răspunsurile organismului la el. Are un efect euforizant, induce plăcere, bucurie și pofta de viață. Calmează, centrează și conectează, este senzual și afrodisiac. Poate fi utilizat în frigiditate, impotență, dacă anxietatea și blocajele emoționale sunt cauzele.

Dacă îți plac produsele noastre, vino și pe Facebook, Instagram sau Pinterest! Noi te așteptăm cu brațele deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.